Meer daten met jezelf

De meeste mensen vinden het oncomfortabel om tijd met hunzelf door te brengen. Dit is jammer, want tijd met jezelf doorbrengen kan juist harstikke waardevol zijn. Wanneer je meer tijd met jezelf doorbrengt, zal je merken dat je jezelf beter leert kennen. In dit artikel gaan we het hebben over daten met jezelf.

De meeste mensen doen het eigenlijk nooit, omdat ze er geen tijd voor vrij willen maken en het belang er niet van inzien. Uit studies blijkt dat het daten met jezelf ontzettend veel voordelen heeft, waar wij je graag van op de hoogte willen brengen.

wed

Waarom tijd met jezelf doorbrengen?

Er zijn een aantal goede redenen te verzinnen waarom je tijd met jezelf moet doorbrengen. Wanneer je dit niet tot nauwelijks doet, kan het zijn dat je je gestrest doen. Bij deze een aantal redenen op een rijtje:

  • Je komt niet tot rust
  • Je persoonlijke ontwikkeling komt stil te staan
  • Je voelt je minder gelukkig

Wanneer je constant van de ene afspraak naar de andere afspraak gaat en constant wat te doen wilt hebben, zal je merken dat je niet tot rust komt. Je lichaam is er niet voor gemaakt om meer dan 60 uur te werken en daarnaast ook nog kinderen te laten opgroeien. Er zijn genoeg mensen die hierdoor een black out hebben gekregen. Wanneer je meer tijd met jezelf gaat doorbrengen, zal je merken dat je een stapje terug kunt nemen en even alleen bent met jouw gedachten.

Wanneer je nooit een date met jezelf inplant, kun je minder goed met persoonlijke doelen aan de slag gaan. Hierdoor is de kans groot dat je persoonlijke ontwikkeling op een laag pitje komt te staan. Dat is zonde, want op deze manier haal je niet het maximale uit jezelf. Daarom is het goed om eens in de week of misschien zelfs wel vaker na te gaan waar je als persoon staat en wat je precies wilt bereiken.

Wanneer je geen tijd met jezelf doorbrengt, bestaat er een kans dat je je minder gelukkig voelt. Dit kan komen door het feit dat je jezelf nog niet goed genoeg kent, waardoor je geen idee hebt hoe je met je eigen emoties, gevoelen en gedachten moet omgaan.

Wanneer je meer tijd met jezelf neemt, kom je erachter waar jouw dromen liggen en hoe je die kan verwezenlijken. Liggen jouw dromen bij online marketing? Kijk dan eens op de website onlinemarketingvacatures.nl voor online marketeers. Op deze website vind je een groot aanbod aan online marketing stage vacatures. Ook tijdens deze stages is het belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt. Als je dit niet doet, kun je je persoonlijke ontwikkeling niet goed genoeg in de gaten houden.