Meer tijd voor mijzelf creëren

Ik ben een groot gedeelte van mijn leven altijd erg druk geweest. Veel leren, daarna veel werken. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik eigenlijk geen echte tijd voor mijzelf nam. Natuurlijk, het voelde wel zo, maar op één of andere wijze wist ik gewoon niet precies meer hoe ik nou eigenlijk moest ontspannen. Dus op een gegeven moment heb ik besloten om er veel bewuster mee bezig te gaan. En dat legde mij absoluut geen windeieren, want nadat ik mijzelf aan een paar regeltjes ging houden, bleek dat ik meer tijd voor mijzelf had dan ik eigenlijk voor mogelijk hield.

Niet teveel hooi op de vork nemen

Het eerste wat ik heb besloten, is niet teveel dingen aan te nemen wat werk betreft. Of tenminste, niet teveel tegelijkertijd aanpakken. Als ik meer tijd voor mijzelf wilde gaan creëren dan was het ook belangrijk om ergens tijd vandaan te halen. Gewoon denken “dat kan ook morgen wel” lijkt misschien een wel erg eenvoudige opgave, maar uiteindelijk is het wel heel erg doeltreffend, als je tenminste naar jezelf gaat luisteren.

Kies bewust je verplichtingen uit en bedenk dat jij beslist hoeveel je gaat doen

Het is mij ook erg opgevallen dat ik heel onbewust verplichtingen aanging, omdat ik dacht dat ik dat zo moest doen. Maar dat is helemaal niet nodig. Een quote die ik onlangs las was: “gun jezelf rust, een ander trapt voor jou niet op de rem”. Ik las deze over en over en dacht inderdaad dat ik niet alleen zelf op de rem moet gaan trappen, maar ook moet kiezen wat ik ga doen en ook wel eens nee kan zeggen. Op die manier beslis ik uiteindelijk zelf hoeveel ik ga doen. En dat kan jij ook!

Meer tijd voor jezelf zorgt ervoor dat je ook meer gaat doen

Als je uiteindelijk meer tijd voor jezelf hebt gemaakt, dan gaat er iets raars gebeuren. Je krijgt ook meer energie om de andere dingen aan te pakken. Naast deze tips van mij zijn er nog meer tips om tijd te creëren waar jij dankbaar gebruik van kunt maken. Je zult zien dat het allemaal wel mee zal vallen, als je er maar echt tijd voor maakt.